maanantai 25. kesäkuuta 2012

Valmistautumista Roomaan

Massi on ottanut lukulistalleen muutaman Roomaa käsittelevän teoksen heinäkuun ajalle. Tämän lisäksi latinan ja italian kieliopit ja sanavarasto on pistetty petraukseen.


Yksi Massin kirjasuosikeista on Pekka Tuomiston "Kävelyretkiä antiikin Roomaan", joka on jo edellisillä kerroilla tarjonnut ideoita ja infomaatiota antiikinajan kohteista.


"Kävelyretkiä antiikin Roomaan" (2006, Tammi) on kirja, joka punoo hyvin yhteen Rooman antiikin historian ja nykypäivän kohtaamisen sen kujilla ja kaduilla. Kirja on kuin matkaopas, mutta parhaiten luettavissa omalta kotisohvalta Google Maps auki. Vaikka Googlella ei pääsekään kaikille pienille kujille, karttaa seuraamalla on helpointa suunnitella omat reittinsä kirjan kauttaa - tai vain imeä informaatiota kuin sieni.


Historialliset faktat kirjassa ovat sanoinkuvaamattoman tarkat, ja kirjailija antaa selvästi ilmi, milloin kyse on faktasta, kansantarusta tai hänen omasta spekuloinnistaan. Suosittelemme kirjaa kaikkille Indiana Jonesista nojatuolimatkailijoihin.


Muita hyviä Pekka Tuomiston teoksia ovat Rooman keisarit (2005), Rooman diktaattorit (2003) ja O tempora O mores (2002).




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti