perjantai 31. elokuuta 2012

Turistina Roomassa, toinen matkapäivä


Massin ja Davidin takana näkymä Curially Forum Romanumilla
Toisena matkapäivänä suuntasimme Termiinillä syödyn aamiaisen ja vesipullojen ostamisen jälkeen Forum Romanumille. Kiersimme koko alueen tarkkaan ja erinomaisen oppaamme avulla  siirsimme mielessämme itsemme antiikin Rooman aikaan. Viimeksi täällä käydessämme Curia, senaatin kokoontumispaikka,  oli suljettu, mutta nyt meillä oli mahdollisuus päästä katsomaan myös sitä. Vaikuttava rakennus, korkea, ilman välikerroksia. Curiassa oli näyttely, jossa oli mm. vanhoja lasiesineitä eri puolilta laajaa Rooman valtakuntaa. Olipa siellä muutamia esineitä myös ystäviemme saksalaisesta kotikaupungista Trieristä, Saksan vanhimmasta kaupungista. Aikoinaan se oli osa  Rooman valtakuntaa ja tuon ajan rakennuksia ym. siellä on edelleen.  
Näkymä Palatinus-kukkulalta

Ennen Palatinus -kukkulalle kiipeämista kävimme Forum Romanumiin kuuluvassa Maxentiuksen basilikassa. Siitä ei ole kovin paljon jäljellä, mutta riittävästi, jotta pystyy kuvittelemaan tämän valtavan rakennuksen alkuperäiset mittasuhteet. Palatinus-kukkulalla nautimme hetken puutarhan suomista varjoista ennen kukkulan rakennuksiin ja maisemiin tutustumista. Toivottavasti italialaiset löytävät rahaa kaikkien kukkulan rakennusten kunnostamiseksi.   

Palatinus –kukkulalta palasimme vielä Julius Caesarin ruumiin polttopaikalle, johon roomalaiset edelleen tuovat kukkia. Tällä paikalla tapasimme saman oppaan, jonka tapasimme myös Maijan kanssa myös muutama vuosi sitten. Tämä kärkevä ja aggressiivinen, tyylikkäästi pukeutunut  naisopas ilmeisesti viettää päivänsä Forum Romanumilla yrittäen metsästää itselleen asiakkaita.

Forum Romanumilta jatkoimme matkaa Pantheonille. Valtava rakennus, jossa ainoana valonlähteenä on kupolikatossa oleva pyöreä aukkoa, halkaisijaltaan 8 m, oli yhtä hätkähdyttävä kuin ennenkin. Rakennus toimii nykyään kirkkona. Pantheonin jälkeen kuljimme Fontana di Treville, Rooman varmaan kuuluisimmalla suihkulähteelle, johon monien muiden tavoin heitimme kolikot toivoen pääsevämme uudelleen Roomaan.

Fontana di Trevi
Pantheonin lähellä on kirkko, Ignatius Loyolan kirkko, jonka erikoisuutena ovat ihmisen silmää hämäävät kattomaalaukset. Ne saavat katon näyttämään kupolilta, vaikka todellisuudessa se ei sitä ole. Kirkolta lähdimme kohti Trastevereä. Matkalla näimme Franesen suvun palatsin, jossa nykyään toimii Ranskan suurlähetystö ja ranskalainen koulu. Koska kävellyt kilometrit rupesivat tässä vaiheessa tuntumaan jaloissa, päätimme istahtaa hetkeksi kahvilaan tätä upeaa rakennusta vastapäätä. Se oli melkoinen erehdys, sillä palvelu oli todella surkeaa.

Ignatius Loyolan kattokupoli
Onneksi Trasteveressä löysimme mukavan ruokapaikan, jossa söimme ihanaa lammasta ym.hyvaa. Kotimatkalla näimme eräällä sivukujalla mielenkiintoisen näköisen pienen ruokapaikan, jota päätimme tulla jonain iltana kokeilemaan. 
Vasikan filettä salvialla ja perunoilla. Perunoita lukuunottamatta samaa ateriaa on syöty Rooman alueella jo 2000 vuotta.

- Kirsi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti